Як запекти качку в духовці у фользі рецепт простий. З цим рецептом качка виходить соковита і дуже смачна.
Інгредієнти
качка 1 шт (2,5-3 кг)
яблука (кислі) 4-6 шт
апельсин 2 шт
кмин за смаком
сіль за смаком
Червоний перець
мелений перець за смаком
Маринад для качки
Солона вода
апельсиновий сік (свіжовичавлений) 150 мл
часник 3 зубчики
апельсиновий сік (свіжовичавлений) 170 мл
Селера-за смаком
Соус для качки
Апельсиновий сік-100 мл
Соєвий соус-50 мл
крохмаль кукурудзяний -2 ч. л.
сік лимона-1-2 ч. л.
часник 1 зубчик
мелений перець за смаком
Мед-2 ч/л
Як запекти качку в духовці у фользі покроковий рецепт
1. Качку мити і відрізати кінчики крил, щоб не підгоріли. візьмемо велику ємність з водою, додаємо сіль(достатньою кількістю, щоб вода була солоним), сік апельсина, селера, часник (часник розрізам), качку кладемо туди і відправимо в холодильник на 24 години. Нарізаємо яблука, апельсины.
2. всі приправи змішаємо, добре перемішаємо. Черевце качки наповнюємо начинкою(яблука, апельсини, можна ще пару черносливов)але не дуже щільно. Потім приправити, загорнути з фольгою і відправити в духовку на 1-1,5 год при 200 градусів. цей час готуємо соус для качки. Виливаємо В каструльку соєвий соус, апельсинового сік води , мед, кукурудзяного крохмалю Добре перемешиваем.
3. Крохмаль додаємо в холодні рідини, щоб грудочки в соусі не утворилися. І після того, як додаємо крохмаль, включаємо вогонь і доводимо соус до кипіння. Обов’язково весь час помішуємо. Соус загус, дамо покипіти ще півхвилинки, щоб не було крохмального привкуса.
4. В кінці додаємо подрібнений зубчик часнику і трохи свіжої меленого перцю. Все за смаком. знімаємо качку з духовки, змащуємо соусом і відправляємо назад в духовку , до повністю рум’яниться . нереально смачна качечка готова.
Відео рецепт 👇