Грецька мусака з фаршем, баклажанами і картоплею

Як приготувати смачний грецька мусака з фаршем, баклажанами і картоплею рецепт простий. Смачно дуже, ніжна, кремова, при цьому соковита, чудово тримає форму, пахне як ворота раю😁 Терміново всім готувати!⁣⁣⠀Відразу хочу сказати, хто дуже боїться масла – запікайте овочі попередньо в духовці, змастити олією злегка, але смак буде менш насиченим, так, обробка впливає😉⁣⁣⠀

Інгредієнти

баклажани 3-4 великих⁣⁣⠀
картопля 3 шт великих⁣⁣⠀
фарш 600гр (смачно баранина+яловичина)⁣⁣⠀
різані томати або пасата 350гр⁣⁣⠀
біле вино 120 мл⁣⁣⠀
цибуля ріпчаста 2 шт⁣⁣⠀
сир 170 гр⁣⁣⠀
сіль, перець⁣⁣⠀
щіпка кориці⁣⁣⠀
розмарин, чебрець, орегано за смаком⁣⁣⠀
оливкову і соняшникову олію⁣⁣⠀

для соусу:
180 гр масла, 4 ст л борошна, сіль, перець, мускатний горіх щіпка, 2 яйця, 120гр сиру, 800 мл молока⁣⁣⠀

Грецька мусака з фаршем, баклажанами і картоплею покроковий рецепт

1. Баклажани нарізати кружальцями завтовшки 1 см, посолити, дати постояти, обсушити і обсмажити на суміші масел. ⁣⁣⠀ Картоплю нарізати як баклажани, посолити, обсмажити⁣⁣. Цибулю дрібно порізати, пасерувати, як стане прозорим викласти фарш, добре розбити грудочки, як обсмажиться і піде рожевий колір додати помідори, вино, спеції, випарити рідину, щоб соус загус, виправити на сіль і цукор.⁣⁣⠀

2. Для соусу: розтопити масло до піни, борошно пасерувати до характерного горіхового запаху і кремового кольору, влити частинами гаряче молоко, додати сіль, перець і мускат, всипати сир, зняти з вогню і ввести яйця, швидко помішуючи.⁣⁣⠀

3. Збираємо: форму можна присипати меленими сухарями, ⁣⁣⠀ 1й шар половина баклажанів, ⁣⁣⠀ сир, ⁣⁣⠀ картопля, ⁣⁣⠀ половина соусу⁣⁣⠀ фарш, ⁣⁣⠀ інші баклажани, ⁣⁣⠀ сир, ⁣⁣⠀ соус, ⁣⁣⠀ сир. ⁣⁣⠀ Запікаємо 180-200 гр, до скоринки, дивіться по своїй духовці, приблизно 30-40 хвилин⁣⁣. ⠀ ⁣⁣⠀ Довше відео монтувала і⠀писала, що готувала. Приємного!

Відео рецепт 👇