Як зварити полуничне варення з цілими ягодами на зиму густе і смачне простий рецепт в домашніх умовах 🍓 Сезон полуниці в самому розпалі 😜. І сьогодні я хочу поділитися з Вами одним зі своїх рецептів полуничного варення.
Інгредієнти
на 1 кг ягід – 1 кг цукру
щіпка лимонної кислоти
Як зварити полуничне варення з цілими ягодами на зиму густе покроковий рецепт
1. Беру полуницю, мою, відриваю хвостики, даю стекти зайвій воді і пересипаю її цукром 1:1 (на 1 кг ягід – 1 кг цукру). Залишаю полуницю з цукром стояти до виділення соку і розчинення цукру. Зазвичай на ніч або на день.
2. Потім доводжу полуницю з цукром до кипіння і залишаю остигати. Щоб ягоди просочилися сиропом і зберегли форму. Коли полуниця повністю охолола, ще раз доводжу до кипіння і знову залишаю остывать.
3. Після другого остигання ще раз доводжу до кипіння, додаю дрібку лимонної кислоти, кип’ячу 1-2 хвилини і гарячим розливаю в стерильні банки.
4. Закриваю стерильними кришками і закатую. ⠀ Зберігаю в коморі при кімнатній температуре.