Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом дуже улюбленого мною варення! Як зварити варення з кавуна м’якоті з лимоном на зиму домашнє простий рецепт. Всі, хто пробує, перше, що говорять: «З папайї?» Ні, з кавуна! Але смак, правда, нагадує папайю!
Інгредієнти
на 1 кг кавуна 0,5 кг цукру
на 5 кг кавуна – 1 лимон і 1 пакетик ванільного цукру.
Як зварити варення з кавуна м’якоті з лимоном на зиму домашнє покроковий рецепт
1. М’якоть кавуна нарізаємо кубиками, видаляємо насіння. Засипаємо цукром. За рецептом 1:1. Але я в цей раз робила на 1 кг кавуна 0,5 кг цукру. Даємо постояти, чекаємо , коли кавун дасть сок.
2. За секунду до закипання відключаємо, знімаємо каструлю з плити. Даємо постояти близько 12 годин і ставимо на вогонь снова.
3. Перед вторинним закипанням в варення вичавлюємо лимон. На 5 кг кавуна – 1 лимон і додаємо 1 пакетик ванільного сахара.
4. За секунду до закипання знімаємо і заливаємо в банки. Спробуйте, це дуже вкусно!