Японський бавовняний чізкейк класичний в духовці

Як зробити смачний домашній Японський бавовняний чізкейк класичний в духовці простий рецепт.

Інгредієнти

Для форми 16см:

• 150 гр вершкового сиру (кімнатної t)
• 40 гр молока (кімнатної t)
• 20 гр вершкового масла (кімнатної t)
• 30 гр борошна
• 10 гр кукурудзяного крохмалю
• 3 яйця 1 категорії
• 60 гр цукру
• 1/2 ч. л. ванільного екстракту

Японський бавовняний чізкейк класичний в духовці покроковий рецепт

1. Заздалегідь розігріваємо духовку до 120°. У мисці змішуємо з допомогою віночка сир та молоко, для однорідності ставимо на водяну баню або трохи нагріваємо в мікрохвильовці. Вводимо масло, ванільний екстракт, перемішуємо. Обережно відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки додаємо в сирну масу, перемешиваем.

2. Просіваємо суміш борошна і крохмалю, перемішуємо до однорідності. До білків додаємо дрібку солі, збиваємо до пивної піни. Потім додаємо цукор і збиваємо до м’якого дзьобик. До сирної маси додаємо половину меренги, обережно перемішуємо знизу вверх.

3. Потім другу половину, перемішуємо до однорідності. Дно форми застеляємо пергаментів. Стінки форми також обертаємо стрічкою з пергаменту. Виливаємо тісто. Вводимо в тісто паличку і круговими рухами проводимо від центру до країв. Стукаємо формою об стіл, щоб великі бульбашки повітря вышли.

4. Ставимо форму на нижній рівень духовки, знизу кладемо блюдо з окропом. Випікаємо 50 хв при 120°, потім відкриваємо духовку на 10 с, закриваємо і залишаємо рум’янитися на 15-20 хв при 150°.

5. Вимикаємо духовку, залишаємо чізкейк на 20 хв всередині. Прикрашаємо цукровою пудрою і ягодами. За бажанням можна подати чізкейк з ванільним соусом.

Відео рецепт 👇