Яєчня на сковороді шакшука

Сьогодні будемо готувати шакшуку. Це ароматне східне блюдо відмінний варіант для сніданку. Як приготувати яєчню шакшука на сковороді рецепт простий.

Інгредієнти

Яйця 4 шт
Помідори 2 невеликих або 1 великий
1 середня цибулина
1 ст. л томатної пасти
Сіль, перець
Великий пучок зелені

Яєчня шакшука на сковороді покроковий рецепт

1. Для шакшуки беремо самі стиглі, соковиті помідори, сезон яких до нашої радості настав. Тепличні, рожеві прибираємо подалі. Підсмажити на сковороді, змазаній оливковою олією нарізану цибулю. Додаємо туди почищені і порізані помідори (всі ж знають, що для того, що б зняти з помідорів шкіру потрібно залити їх окропом на кілька хвилин).
2. Злегка выпариваем рідина. Додаємо томатну пасту. Перемішуємо. Робимо поглиблення і вбиваємо яйця. Солимо, перчимо. Готуємо до тих пір, поки білок не побіліє. Але жовток повинен залишитися жидким.
3. Посипаємо посіченою зеленню. Прямо так не шкодуючи посипаємо. Подають шакшуку з пітою або коржем. Але за браком такого з хрустким багетом теж дуже смачно👌. І забудьте про фамільний фарфор. Шакшуку подають в сковороде.