Запіканка з баклажанів з фаршем

Як зробити запіканки з баклажанів з фаршем рецепт простий в духовці. Така запіканка з вигляду нагадує лазанью, при цьому вона не така шкідлива за рахунок того, що немає листів лазаньї і жирного соусу бешамель. Але тим не менш виходить дуже смачно. Обов’язково спробуйте. Томати у власному соку вибирайте вже різані, без шкірки. Я взяла томатне пюре. ⠀

Інгредієнти

■ 2 кабачка⠀
■ 2 баклажана⠀
■ 500 г фаршу⠀
■ 1 цибулина ⠀
■ 3 зубчики часнику⠀
■ 500 г томатів у власному соку⠀
■ 250 г сиру моцарелла ⠀
■ спеції (сіль, перець, чебрець, орегано)⠀

Запіканка з баклажанів з фаршем покроковий рецепт

1. Баклажани і кабачки нарізати, посолити і залишити на 15 хвилин. Потім обсушити і обсмажити на невеликій кількості олії. Баклажани краще смажити без масла, вони його відразу вбирають. ⠀

2. Обсмажити цибулю, додати подрібнений часник, фарш і обсмажити. Додати томати, спеції і тушкувати на невеликому вогні 15-20 хвилин. ⠀

3. Форму змастити маслом, викласти шарами овочі – фарш, сир, чергуючи кілька разів. Зверху засипаємо сиром, накриваємо фольгою і випікаємо при 180′ 25 хвилин, потім знімаємо фольгу і запікаємо до золотистої скоринки.⠀

Відео рецепт 👇