Сирники на рікотті з горіхами

Як зробити Сирники на рікотті з горіхами рецепт простий. Горіхи забирають солодкість. Так, горіхи. Забирають. А цей варіант п’ятничних сирників саме з горіхами – з фундуком. Фундук перемолот в дрібну крихту і виступає ще і як сполучна ланка в масі. Одночасно додаючи особливий смак і текстуру сирників. І повертаючись до солодощі… Ці сирники чудово буде поєднувати з солодкими соусами: медом, згущеним молоком або карамеллю. І буде вам щастя 😉 Рікотту можна замінити на сир, але кількість манки в цьому випадку краще зменшити.

Інгредієнти

⠀▫️250г рікотти
⠀▫️100г сиру
⠀▫️жовток
⠀▫️20г цукру
⠀▫️50г смаженого фундука (без лушпиння)
⠀▫️45г манки + борошно на формовку

Сирники на рікотті з горіхами покроковий рецепт

1. Рікотту змішати з сиром, розтерти з жовтком. Горіхи, якщо необхідно, обсмажити і зняти лушпиння. Подрібнити в блендері в дрібну крихту. Змішати з цукром і всипати в сирну масу, перемішати. Додати манку, перемішати. ⠀ Масу накрити плівкою і залишити на 20-30 хвилин, щоб манка разбухла.
2. Можна і прибрати в холодильник. На робочу поверхню насипати борошно і сформувати сирники. Смажити сирники на рослинному маслі. Сковороду не забути попередньо добре прогріти на середньому вогні!
3. Смажити до рум’яної скоринки з двох сторін. Після накрити кришкою, вимкнути вогонь і дати сирників дійти пару хвилин. Цього часу вистачить, щоб сирники остаточно пропеклися внутри.