Закуска соус Мухаммара

Закуска соус Мухаммара простий рецепт. Пряна намазки – Мухаммара. Ні, це не страва шаманів-кулінарів з мухоморів для перегляду килима замість телевізора, як ви могли подумати.
Мухаммара – дуже-дуже смачна штука зразок хумуса. Пряна і злегка гострий, а за рахунок овечої бринзи ще й дико ароматна. І при цьому достатньо легка, щоб стати обідом в спекотний літній день.
Особисто ми її спожили з начос, сирої цвітною капустою і крижаним ркацителі. Залишилися дуже задоволені і на наступний день знову її приготували. Ще за кадром залишився бабагануш, але про нього ми поговоримо наступного разу.

Інгредієнти

Час підготовки 5 хвилин
Час очікування 30-40 хвилин
Час приготування 15 хвилин
Загальний час 50-60 хв

На 2 порції
• 10 маленьких перців раміро або 5 великих болгарських
• 80 г коров’ячої або овечої бринзи
• 2 ст. л. густого грецького йогурту
• 2 з. часнику
• 1 ст. л. лимонного соку
• по 1/2 ч. л. копченої паприки, пластівців чилі, меленого чорного перцю
• оливкова олія

Для подачі
• трохи бринзи
• зелень
• підсушений багет, начос або свіжі овочі, у мене була кольорова капуста

Закуска соус Мухаммара покроковий рецепт

1. Перці вимити, рясно змастіть оливковою олією і поставте в духовку, розігріту до 200 градусів, на 20-30 хвилин. Час залежить від розміру перців, їх шкірка повинна потріскатися і добре почернеть.
2. Готові перці акуратно перекладіть в пакет, зав’яжіть його і залиште на 10-15 хвилин. Після такої маніпуляції вам буде простіше зняти з них шкірку. Через деякий час дістаньте перці, очистіть їх від шкірки і семян.

3. В чашу блендера складіть всі інгредієнти, додайте 1 ст. л. оливкової олії і добре збийте до однорідної консистенції. Перекладіть намазки в тарілку, прикрасьте залишками бринзи і зеленню і подавайте на стол.

Відео рецепт 👇