Сьогодні готуємо овочевий торт. Це низькокалорійне блюдо з сезонних овочів. Як зробити дуже смачний закусочний торт з кабачків з помідорами, часником, перцем і морквою рецепт простий.
Інгредієнти
олія – для смаження
Кабачки середні – 2 штуки
Чорний мелений перець – за смаком
Перець болгарський – 1 штука
Борошно для обвалювання кабачків
Морква – 2 штуки
Часник – 3 зубчики
Печериці – 200 грам
Цибуля ріпчаста – 2 головки
Помідори – 5-6 штук
Сіль – за смаком
Майонез – 200 грам
Зелень – 1 пучок
Закусочний торт з кабачків з помідорами і часником покроковий рецепт
1. Для цього, кабачки потрібно вимити і нарізати кружечками. Якщо шкірка тверда, то краще її зрізати. Розігріваємо на сковороді рослинне масло. Обвалюємо кружечки кабачків у борошні й обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору. Потім печериці потрібно очистити, вимити й нарізати скибочками. Цибулю треба очистити і дрібно нарізати. Моркву потрібно натерти на крупній тертці. Зелень потрібно дрібно порубати. У мене петрушка. Часник потрібно натерти на дрібній тертці або пропустити через чеснокодавку.
2. Болгарський перець нарізаємо тонкими смужками. Знову розігріваємо на сковороді рослинне масло. Трохи обсмажуємо цибулю. Потім додаємо часник. Все обсмажуємо до золотистого кольору. Висипаємо моркву і болгарський перець. Обсмажуємо поки морква і перець не стануть м’якими. Висипаємо печериці, зелень, додаємо сіль, мелений чорний перець, я додам ще трохи гострого перцю. Все добре перемішуємо і тушкуємо приблизно 10 минут.
3. Начинка для овочевого торта готова. Крім того, нам знадобляться свіжі помідори. Нарізаємо кружальцями. Тепер можна збирати наш тортик. На блюдо ставимо роз’ємне регульоване кільце. І викладаємо шарами: спочатку смажені кабачки, потім кружечки помідорів, Наступний шар – це грибна начинка, Потім змащуємо майонезом. Далі шари повторюються: кабачки, помідори, грибна начинка, майонез.
4. Шари додатково можна солити і перчити або змащувати майонезом. Останнім шаром повинні бути помідорчики. Торт повинен настоятися, тому прибираємо його в холодильник мінімум на 1 годину. Через годину звільняємо нашу закуску від кільця. Прикрашати можна за Вашим бажанням. Я поклала гілочки розмарину. Можна додати, наприклад, маслини і зелень. Така літня закуска відмінно підходить під картопельку. Приємного аппетита!