Як зробити запечену качку з яблуками в гірчичному соусі рецепт простий в духовці. Почнемо з гарячого і приготуємо качку в гірчичному соусі з яблуками. ⠀ З цим рецептом впорається будь! А краса його в тому, що час активної готування складе всього 10-15 хвилин. Замаринувавши качку вдень, ввечері ви можете сунути її в духовку і займатися іншими приготуваннями. А потім вразити сім’ю і гостей смачним блюдом. Чоловіча частина нашої родини таку качку особливо поважає💪 ⠀ Головний секрет тут в соусі. Він також ідеально підійде і для запікання м’яса (баранини, свинини або яловичини). І в ньому всього 3 інгредієнта: • Гірчиця, • Соєвий соус, • Приправа Хмелі-сунелі. ⠀⠀ ⠀
Інгредієнти
Для приготування я взяла каченяти вагою ~2 кг, відрізала гузку, обсушити паперовим рушником.
⠀
Для соусу використовувала 70 г гірчиці, 50 мл соєвого соусу 1 год л хмелі-сунелі.
Запечена качка з яблуками в гірчичному соусі покроковий рецепт
1. Зробила качці масаж, промазавши соусом з усіх сторін. І прибрала в холодильник на 2 години. Можна і залишити на 4-5 годин, буде ще смачніше. Потім накрила качку фольгою і відправила в духовку при 180* на 2 години. Зняла фольгу, щоб скоринка придбала красивий загар.
2. В кінці додала порізані часточками тверді кисло-солодкі яблука і ще на 10 хвилин відправила в духовку. ⠀ Качка в гірчичному соусі з яблуками готова! Знімаю капелюха, як смачно получилось.
3. Такий соус чудово підкреслює м’ясо. Ну а любителі гірчиці можуть змастити їй качку додатково. Експериментуйте і готуйте в такому маринаді будь-яке м’ясо!
Відео рецепт 👇