Запечена картопля з сиром, часником і огірками в духовці простий рецепт. А тепер про ж..р… їжі! Ну куди від неї подітися-то? Вийми, та поклади! Взагалі-то це американське блюдО🤣 «twice baked potato» (двічі запечена картопля), він дійсно запікається двічі: перший раз запікаємо в духовці, а другий раз начиняємо і знову запікаємо. Начинки можуть бути різні, все залежить від смаку і уподобань домашніх. Я пробувала, як американці – перед другим запіканням, запекти в духовці картоплю, але мені більше подобається саме коли його попередньо отваришь, все на російський манер (як і промивання макаронів🤣). І так – КАРТОФАН, відварений і запечений! Та-дам-м-м!
Інгредієнти
картопля порційно стільки, скільки на 1 людину розраховуєте
Для начинки все на вкусоглаз робимо – будь-яку, а у мене:
сир твердий
сир або сир рікотта
солоні огірки
часник
зелень кріп/петрушка
сіль
перець
Запечена картопля з сиром, часником і огірками в духовці покроковий рецепт
1. Картоплю відварити в «мундирі» до готовності. Поки вариться робимо начинку: твердий сир тремо на крупній тертці (в начинку кладемо не весь, залиште для посипання); огірки ріжемо тонкою-тонкою соломкою; зелень миємо, ріжемо; додаємо рікотту, сіль, перец.
2. Начинку перемішуємо. На деко кладемо папір, викладаємо відварену картоплю, можна його акуратно розрізати посередині хрест на хрест і розсунути в різні боки, а я м’яла склянкою в цей раз (щоб швидше).
3. Далі викладаємо начинку, присипаємо ще тертим сиром, поливу оливковою олією трохи і запікаємо до рум’яної скоринки/ підсмаженого сиру на 180-200 градусах.