Запечені баклажанами з соусом з тунця

Запечені баклажанами з соусом з тунця простий рецепт. Баклажани тонатто. В італійській кухні є таке традиційне блюдо (родом з П’ємонту) – Вітелло Тонатто, пробували? Воно являє собою тонко нарізані слайсы маринованої телятини під соусом на основі тунця. Так ось мені прийшла ідея в голову повторити зробити варіацію на тему цієї страви з баклажанами, вийшло дуже незвично і дуже смачно. Розширює смакової кругозір, досить бюджетно в сезон овочів, тому вердикт: “обов’язково робити”.

Інгредієнти

на 2-4 порції:
Баклажани середні 2 шт, тунець у власному соку 125 г, жовток яєчний 1 шт, майонез-40 г, оливкова олія-30 г, каперси 10 г, сіль, перець за смаком, зелень для декору і масло для смаження.

Запечені баклажанами з соусом з тунця покроковий рецепт

1. Баклажани нарізати слайсами по 0,5 см приблизно, посолити їх, добре перемішати і дати постояти 15 хвилин. Збити в блендері тунець прямо з соком з вареним жовтком, майонезом, каперсами, маслом, сіллю і перцем до однородности.

2. Це наш соус. Деко застелити пергаментом, змастити його олією, викласти баклажани, збризнути їх олією, запікати при 200 градусах 15 хвилин, в ідеалі на режимі гриль. Викладаємо на тарілку баклажани, поливаємо соусом, прикрашаємо зеленню і каперсами і подаем.

3. P. S. Якщо готувати і подавати порційні страви буде незручно, то можна зробити брускетти, буде розкішно)) На підсушений хліб викласти тунцовый соус, зверху слайсы баклажанів, зелень мммм..)

Відео рецепт 👇