Запечені баклажани з помідором, сиром і часником в духовці

Ці баклажани у нас все літо були хітом і зараз не здають позиції)) Запечені баклажани з помідором, сиром і часником в духовці простий рецепт. Просто, швидко і дуже смачно 👌 Використовувати можна будь-яку зелень, яка є під рукою і сир. Якщо зелені немає, то можна сухі прованські трави змішати з томатним соком, сіль/цукор/часник/рослинне масло. Вкрай рекомендую на обід або вечерю 🤍

Інгредієнти

Баклажан 3шт
Помідор 3-6шт
Сир типу Російський 200г
Зелений соус по 1-0,5 стл на кожен баклажан.

Для зеленого соусу:
Улюблена зелень пучок
Часник 3-4 зубчики
Томатна паста 1стл
Масло рослинне 4стл
Сіль/перець за смаком
Сир твердий 70г

Запечені баклажани з помідором, сиром і часником в духовці покроковий рецепт

1. Баклажан порізати на три довгих скибочки, посолити, поперчити, змастити рослинною маслом.

2. Покласти на деко, застелене пергаментом або фольгою, зверху додати скибочки помідорів посипати зеленим соусом, тертим сиром і відправити в духовку запікати при 180-200С хвилин на 30 (коли баклажан стане м’яким готове)

3. Для зеленого соусу:
Все помити, порізати і подрібнити блендером.