Як зробити смачні Запечені човники баклажани фаршировані з фаршем в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
Баклажани ~10шт.
Фарш ~500гр.
Цибулю ~1гол.
Болгарський перець ~2шт.
Помідори ~2шт.
Сіль/Перець/Суш.часник
Запечені човники баклажани фаршировані з фаршем в духовці покроковий рецепт
1. Баклажани миємо, за бажанням чистимо, як на відео і замочуємо на ~10м. в солоній холодній воді (1 ст. л. з гіркою солі на 1 л води). Далі смажимо цілі баклажани у великій кількості олії сл усіх боків до золотистого кольору. Готові баклажани залишаємо на паперовому рушнику, щоб пішло зайве масло.
2. За цей час смажимо фарш, як він змінив колір відправляємо до нього цибулю, перець і смажимо ще хвилинки ~3. Далі додаємо томат, смажимо ще кілька хвилин і слідом відправляємо соковиті помідори і специи.
3. Добре перемішуємо, тушкуємо хвилин 5 на слабкою температурі під кришкою. Викладаємо баклажани в форму для запікання і двома виделками робимо з баклажанів лодочки.
4. Солимо і перчимо баклажани, а потім укладаємо начинку. Начинку не шкодуємо 👌🏿 Відправляємо фаршировані баклажани в розігріту духовку на ~10 хвилин при температурі ~200С. Готову страву подавати зі сметаною 🍚.
Відео рецепт 👇