Засолювання червоної ікри в домашніх умовах

Засолювання червоної ікри в домашніх умовах простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Давно обіцяла змонтувати рецепт засолки ікри. Процеси прискорила, щоб показати швиденько саму суть, а не довгим відео на 20 хвилин)

Інгредієнти

На ~400 гр
4 ч. л солі
2 ч. л цукру

Засолювання червоної ікри в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Ікру поміщаємо у 2-3 літрову банку, заливаємо гарячою водою, НЕ ОКРОПОМ, приблизно 60 градусів. Через 10-15 хвилин починаємо акуратно перемішайте виделкою або вінчиком , поки ястики не розпадуться на ікру і плівки, великі плівки намотаются на вилку або віночок, їх прибираємо. І саме довгий і тоскне – 30-50 разів доведеться ікру промити ХОЛОДНОЮ водой.

2. В раковині це робити зручніше: заливаємо холодною водою з крана, балакаємо акуратно віночком, плівки спливають, виливаємо воду з плівками, наливаємо знову, балакаємо, зливаємо, до тих пір, поки вода буде прозорою. Ікра до цього часу стане непрозорою, світло-коралового кольору. Не пугаемся.

3. Зливаємо в друшляк, перекладаємо в тарілку або миску насипаємо сіль і цукор . Розмішуємо. З’являється розсіл, ікра стає звичного кольору. Через півгодинки зливаємо розсіл через друшляк, розкладаємо по банках або прибираємо в контейнер з кришкою. Можна заморожувати або зберігати в холодильнику 7-10 дней.

Відео рецепт 👇