Заварне тісто для еклерів і профітролей в домашніх умовах класичний рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
Молоко 90гр
Вода 90гр
Сіль 3г
Цукор 3г
Борошно 100гр
Вершкове масло 85гр
Яйця 180гр
Заварне тісто для еклерів і профітролей покроковий рецепт
1. 1. У каструлі об’єднати молоко, воду, сіль, цукор і вершкове масло. Поставити на вогонь, довести до кипіння. Не кип’ятити! Як тільки масло розтануло, зняти з вогню і додати відразу всю муку.
2. Добре розтерти масу за допомогою лопатки.
3. Повернути на вогонь і підсушити тісто, постійно перемішуючи лопаткою до сухої скоринки на дні каструлі (хвилину-дві).
2. Добре розтерти масу за допомогою лопатки.
3. Повернути на вогонь і підсушити тісто, постійно перемішуючи лопаткою до сухої скоринки на дні каструлі (хвилину-дві).
2. 4. Перекласти тісто в чашу міксера і трохи остудити (до 50-60С), перемішуючи міксером на 1 швидкості (насадка весло).
5. Яйця збовтати виделкою і порційно ввести в осн.масу, щоразу вимішуючи до однорідного матового тесту.
6. Готове тісто повинно плавно стікати з лопатки.
7. Перекласти тісто в КОНД. мішок з насадкою «зірка» і прибрати в холодильник на неск. годин.
8. Приготувати деко, простелити його перфоров. ковриком.
5. Яйця збовтати виделкою і порційно ввести в осн.масу, щоразу вимішуючи до однорідного матового тесту.
6. Готове тісто повинно плавно стікати з лопатки.
7. Перекласти тісто в КОНД. мішок з насадкою «зірка» і прибрати в холодильник на неск. годин.
8. Приготувати деко, простелити його перфоров. ковриком.
3. 9. Відсадити еклери і прибрати в мороз. камеру на кілька годин.
10. Заморож.еклери змастити растопл. какао-маслом.
11. Випікати в розігрітій до 155С духовці приблизно 45-50 хвилин.
12. Трохи остудити з відчиненими дверцятами, потім вийняти з духовки і повністю остудити.
13. Зробити отвори на дні кожного еклери і начинити кремом.
14. Покрити глазур’ю або помадкой.
10. Заморож.еклери змастити растопл. какао-маслом.
11. Випікати в розігрітій до 155С духовці приблизно 45-50 хвилин.
12. Трохи остудити з відчиненими дверцятами, потім вийняти з духовки і повністю остудити.
13. Зробити отвори на дні кожного еклери і начинити кремом.
14. Покрити глазур’ю або помадкой.