Здобний дріжджовий паска з теплого молока

Здобний дріжджовий паска з теплого молока рецепт простий.

Інгредієнти

✔️Тепле молоко 125 мл
✔️Яйця дві штуки
✔️М’яке вершкове масло 125 р
✔️Цукор 100 р
✔️ ванільний цукор 1 год л
✔️Борошно 450 – 500 г
✔️Сухі дріжджі 2,5 год л (або 45 – 50 г свіжих дріжджів)
✔️1/2 частина середнього яблука
✔️Родзинки 100 г (за бажанням)

Здобний дріжджовий паска з теплого молока покроковий рецепт

1. Опара: Молоко подогреем до теплого стану , додамо до нього дріжджі, із загальної кількості 2 ст л цукру і 5-7 ст л борошна , так щоб вийшла консистенція сметани. Перемішуємо, накриваємо рушником або харчовою плівкою і залишаємо на 20 хвилин. Опара підніметься в два рази і буде вся в бульбашках. Як тільки опара піднялася перемішуємо ее.

2. Тісто: В діжу міксера відправляємо опару, яйця, цукор, сіль, ванільний Цукор і м’яке вершкове масло – перемішуємо. Половину яблука натираємо на тертці – додаємо до тіста. Борошно будемо додавати поступово. Дуже важливо не забити тісто борошном, інакше не вийде паска воздушный.
3. Додайте спочатку 450 г борошна і вимішуйте тісто 10-15 хв – якщо ви бачите, що тісто дуже липке, то додайте ще борошна , але робіть це потроху. Отже тісто вимішуємо в міксері або вручну приблизно 20 – 30 хвилин. Тісто практично не буде липнути до рук, воно буде дуже М’яке і эластичное.
4. Миску змащуємо маслом, тісто округляємо, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепло( у мене це духовка з включеною лампочкою) на 1,5-2 години . Тісто збільшиться в об’ємі приблизно в 2,5-3 рази . Обминаємо тісто. Якщо будете додавати родзинки – залийте його окропом на 5 хвилин, обсушіть і тільки потім додайте в тесто.
5. Тісто ділимо на три частини і викладаємо у форми на 1/3. Накриваємо вологим рушником і ставимо в тепле місце на 20 – 30 хвилин. Тісто збільшиться в об’ємі в 2-3 рази. Випікаємо в розігрітій духовці до 180° приблизно 30 – 40 минут.

6. Якщо ви бачите , що паски ще не пропеклися, а зверху вже сильно підрум’янилися, то прикрийте їх фольгою і випікайте до готовності. Щоб визначити готовність паски: проткніть його в середині дерев’яною паличкою – якщо вона вийшла повністю сухий – значить паска готов.
7. Паски я прикрасила кольоровим марципаном: розкрутила його, вирізала кружечки і наклала сверху.

Відео рецепт 👇