Пиріг великий, у мене половина порції, фрукти/ягоди можна замінювати за смаком. Здобний пиріг із сиром, фруктами та посипкою простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
На форму 25-28 см
Опара:
85 мл теплого молока
7 г сухих дріжджів (1,5 ч. л )
15 г цукру (1 ст. л)
50 г борошна
Тісто:
300-320 г борошна
85 г вершкового масла
2 яйця
50 г цукру
1/2 ч. л солі
2 ст. л рослинного масла
Начинка:
400 г однорідного сиру
2 яйця
100 г цукру (чи за смаком)
1-2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
1 ч. л. ванільного екстракту
Посипання:
100 г смажених волоських горіхів або мигдалю (можна опустити)
100 г коричневого цукру
1,5 чл кориці
60 г борошна
60 г вершкового масла
200-300 г шматочків слив, яблук або розморожених ягід (малини, вишні або інших)
Здобний пиріг з сиром, фруктами та посипкою покроковий рецепт
1. В глибокій змішати всі інгредієнти для опари і поставити в тепле місце на 30 хв, маса повинна збільшитися і покритися пухирями. До готової опарі додати розтоплене вершкове масло, яйця і цукор, все перемішати або збити на низькій швидкості. Борошно з сіллю просіяти і додати до рідкої маси, почати замішувати тісто і поступово додати рослинне масло. Місити ще 5 хвилин, тісто має бути м’яким, але не линующим до пальцам.
2. Тісто сформувати в кулю і покласти в миску, накрити чашу харчовою плівкою і поставити в тепле місце на 1,5 години. Тісто має збільшитися в 3 рази. Для начинки сир за необхідності протерти через сито або подрібнити за допомогою блендера до однорідності, додати до нього яйця, крохмаль і цукор, ванільний екстракт, добре перемішати. Для посипання горіхи, цукор і корицю перемолоти в комбайні або блендері до стану великої крошки.
3. Додати борошно і холодну вершкове масло, нарізане кубиками. Потрібно перемолоти до з’єднання всіх інгредієнтів – але звертати увагу, що крихта повинна залишатися в міру великої. Покласти цю суміш в холодильник до моменту посипання Духовку розігріти до 180С. Припылить поверхню столу мукой.
4. Викласти тісто і розкачати. Діаметр повинен бути більше діаметра форми на 3-5 см, щоб зробити бортики. Накрити форму з тестом плівкою і залишити на 25 хвилин. На тісто викласти сирну начинку, шар злив і посипати присипкою. Пекти при 180 ° С 20 хвилин, потім знизити температуру до 160 ° с і пекти ще 20-30 хвилин до золотистого кольору і готовности.