Як карамелізувати апельсин для прикраси торта

Як карамелізувати апельсин для прикраси торта рецепт простотй. Дуже простий варіант десерту для затишних зимових вечорів! Аромат апельсинів ще кілька днів не буде покидати ваш будинок.

Інгредієнти

– апельсини (бажано вибирати з більш тонкою шкіркою) 3-4 шт.
– цукор 450 гр.,
– вода 250 мл,
– гвоздика-2-3 шт.
– гіркий шоколад-50 гр.

Як карамелізувати апельсин для прикраси торта покроковий рецепт

1. Апельсини слід добре промити і обшпарити. Нарізаємо завтовшки 3-4 мм. Заливаємо шматочки апельсина окропом і залишаємо на 2-3 хв. Воду зливаємо. У великий сотейник з товстим дном додаємо цукор, воду і гвоздику. Нагріваємо на сильному вогні до кипіння. Викладаємо апельсини в сироп, зменшуємо вогонь і залишаємо варитися під кришкою близько 1,5 – 2 часов.
2. Біла частина шкірки повинна стати майже прозорою. Викладаємо апельсини на пергамент і відправляємо в духовку при 150°С близько 30 хв. Вони повинні трохи підсушитися. Залишаємо охолонути. на 1-2 часа.
3. Для декору і додаткового смаку використовуємо гіркий шоколад. Можна занурити половинку апельсина цілком або зробити акуратні смужки. Приємного апетиту і пам’ятайте солодке життя-це філософія!