Домашні пончики на молоці з сухими дріжджами в олії на сковороді

Всіх вітаю з 🐝🍯медовим Спасом, з цієї нагоди до 🍯 меду, діти вибрали пончики 🍩. Домашні пончики на молоці з сухими дріжджами в олії на сковороді простий рецепт.

Інгредієнти

на 20 штук 7 см діаметром:

600 г борошна,
260 мл молока,
2 яйця (кімнатної температури),
100 г слив олії (розм’якшене),
50 г цукру,
11 г сухих дріжджів,
1 ч. л. солі,
1 ч. л. ванил цукру,
ростить масло для смаження, сах пудра для присипки.

Домашні пончики на молоці з сухими дріжджами в олії на сковороді покроковий рецепт

1. Готуємо опару. У тепле молоко (30-40 С) додати дріжджі, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. борошна, все добре перемішати, якщо залишилися грудочки, нічого страшного. Поставити опару в тепле місце на 15-20 хвилин для активації дріжджів і підняття густий дріжджовий шапочки.
2. В чашу міксера викласти злив масло, цукор, ван цукор, сіль, яйця, збивати не потрібно, перемішати до однорідності. Борошно просіяти через сито. В цукрово – масляну масу додати опару, перемішати. Далі частинами ввести муку, спочатку все перемішати ложкою в чаші, потім викласти тісто на присипаний борошном стіл і почати замес.
3. Замішувати тісто не менше 10 хвилин, поки воно не стане м’яким і не буде липнути до рук. Тісто скатати в кулю, накрити рушником і прибрати в тепле місце на 1 – 1.5 години для підйому в 2-3 рази. На присипаний борошном стіл викласти тісто, розкачати качалкою в пласт шириною 1.5 см.
4. Склянкою або вирубками для печива вирізати кружечки 7 см діаметром, вирізати всередині гуртки діаметром 2-3 см, можна залізної насадкою для крему. Зайве тісто прибрати. Заготовки для пончиків перенести на деко, присипаній мукой.
5. Між пончиками залишити відстань, так як вони сильно збільшаться в об’ємі. Накрити рушником і залишити в теплому місці для підйому на 30 хв. Тісто так само розкачати і сформувати пончики.
6. В широку каструлю з товстим дном налити раст. олію, розігріти. Масло вважається розігрітим тоді, коли від нього починає йти білий димок. Опустити пампушки в олії, зменшити вогонь до середнього і смажити пончики з двох боків до рум’яного цвета.