У цьому році такі грибочки стали дуже популярні. Я теж вирішила їх зробити. Виявилося, що це просто і цікаво. Готові зефірки у формі грибочків викликають захват. Вони виходять дуже симпатичними, сильно схожими на справжні і, звичайно, смачними. 😊 ⠀ Рецепт зефіру можете взяти свій улюблений або скористатися моїм, із зменшеною кількістю цукру. Яблучне пюре я готую сама з Антонівки (в ній багато пектину) і потім не уварюю, воно й так досить густоті. ⠀
Як зробити Зефірні грибочки на агарі рецепт простий. Головне в приготуванні таких грибочків все підготувати і розкласти заздалегідь. Змастити формочки маслом, застелити дошку пергаментом, підготувати кондитерські мішки і тд. Тому що маса застигає досить швидко, часу на зайві рухи немає. В якості декору я використовувала какао-порошок, але можна зробити шоколадну глазур і занурити капелюшки в неї. Якщо зробити глазур червоною, то вийдуть ошатні мухоморчики 🍄
Як зробити Зефірні грибочки на агарі рецепт простий. Головне в приготуванні таких грибочків все підготувати і розкласти заздалегідь. Змастити формочки маслом, застелити дошку пергаментом, підготувати кондитерські мішки і тд. Тому що маса застигає досить швидко, часу на зайві рухи немає. В якості декору я використовувала какао-порошок, але можна зробити шоколадну глазур і занурити капелюшки в неї. Якщо зробити глазур червоною, то вийдуть ошатні мухоморчики 🍄
Інгредієнти
250 г яблучного пюре (приблизно 500 г яблук) найкраще Антонівка
1 білок
150 г води
400 г цукру
10 г ванільного цукру
8 г агару
Какао-порошок і мак для декору
Зефірні грибочки на агарі покроковий рецепт
1. Яблука розрізати навпіл, вийняти серединку з кісточками і запекти яблука в духовці при 180 *С. З залікованих яблук вийняти м’якоть і протерти її через сито для отримання однорідного пюре. Відважити 250 г яблучного пюре, всипати ванільний цукор, перемішати і остудити пюре Для «капелюшків» силіконові форми півсфери з осередками 3 і 5 см змастити дуже тонким шаром рослинного масла без запаха.
2. Дошку для «ніжок» застелити пергаментом. У сотейник влити воду, додати цукор і агар. Варити сироп на середньому вогні до 110 *З В цей же час до остившему пюре додати яєчний білок і почати збивати міксером. Пюре з білком помітно посвітлішає і стане пышным.
3. Готовий гарячий сироп влити тонкою цівкою, в яблучну масу, не припиняючи збивати. Продовжувати збивати ще декілька хвилин до міцних піків. Mocco сильно збільшиться в розмірі, стогне повітряної. Перекласти готову масу в кондитерський мешок.
4. Відрізати кінчик мішка відсадити на пергамент пірамідки для ніжок. Прибрати їх у морозилку. Поки «ніжки» в морозилці, зефірну масу викласти у форму півсфери. Потім чайною ложкою зробити в середині поглиблення, щоб вставити «ніжки». Дістати «ніжки» з морозилки. Вони вже мають досить стабилизироваться.
5. Вставити «ніжки» в «шляпки». Залишити зефір але кілька годин для стабілізації. Потім акуратно дістати грибочки з формочок і залишити ще на кілька годин для остаточної стабілізації. Потім «шляпки» грибочків за допомогою пензля прикрасити какао-порошком, «ніжки» трохи обваляти в маке.
Відео рецепт 👇