Зефірні ялинки з фейхоа на Новий рік

Як зробити Зефірні ялинки з фейхоа на Новий рік рецепт простий 🌲 Дуже люблю фейхоа в десертах, а тут він доречний як ніде: завдяки злегка хвойному смаком фрукта зефірки у вигляді ялинок виходять максимально новорічними🤩

Інгредієнти

Для зефіру:
Фейхоа 250 р
Альтер-мікс 22 р.
Вода 140 р
Агар-агар 10 р.
Цукор 500 р
Барвник зелений

+
Цукрова пудра для обсипання

Зефірні ялинки з фейхоа на Новий рік покроковий рецепт

1. 1. Фейхоа помити, обрізати хвостики і пробити блендером. Я через сито не протираю, використовую прямо так – мені подобається текстура. Ви можете протерти, якщо хочете. Готового пюре має бути 250 р. Уварювати не потрібно, воно дуже густе.
2. В деже міксера пюре змішуємо і Альтер-мікс. Залишаємо на 20 хвилин.
3. Коли 20 хвилин пройшло, починаємо збивати пюре.
4. В цей же час ставимо на вогонь каструльку з цукром, водою і агаром.

2. 5. Поки збивається пюре і вариться сироп готуємо мішки з насадкою і вистилаємо пергамент для відсадження.
6. Коли пюре взбилось до впевнених піків, а сироп досяг 110 градусів зменшуємо обороти міксера, і виливаємо тонкою цівкою по стіночці чаші гарячий сироп.

3. 8. Коли весь сироп доданий, знову збільшуємо швидкість міксера і збиваємо до впевнених піків, додаємо барвник.
9. Маса повинна сильно посвітліти, загуснути і збільшитися в 2 рази.
10. Відразу ж перекладаємо всю масу в кондитерські мішки! Інакше вона застигне в діжі.
11. Відсаджуємо на пергамент, посипаємо цукровою пудрою і залишаємо стабілізуватися на 12 часов.

Відео рецепт 👇