Жэмыкуэ кабардинское блюдо, мамалига з кукурудзяної крупи

Жэмыкуэ кабардинское блюдо, мамалига з кукурудзяної крупи простий рецепт.

Інгредієнти

(смачніше виходить з домашніх продуктів)

Сметана – 500 мл (якщо сметана не домашня, додайте шматочок вершкового масла)
Яйця-2шт
Сіль – за смаком
Крупа кукурудзяна-4ст.л (+ см консистенцію відео)
Сир домашній – за бажанням! (я люблю із сиром)

Жэмыкуэ кабардинское блюдо, мамалига з кукурудзяної крупи покроковий рецепт

1. На сковороду або краще маленький казан (шыуан) вливаємо сметану, збиваємо пару яєць, солимо, перемешиваем.

2. Відразу ж додаємо кукурудзяну крупу, перемішуємо, все це робимо на вогні трохи менше середнього, коли перемішуючи все загустеет.

3. За бажанням додаємо сир домашній і під кришкою хвилин 5 готуємо, вимикаємо вогонь, перемішуємо і викладаємо на тарілку, дуже добре поєднується з кефіром👌

Відео рецепт 👇