Яловичі тефтелі в томатному соусі

Як смачно зробити Яловичі тефтелі в томатному соусі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Фарш яловичина+ курка 50/50 – 500 гр. (можна тільки яловичину або тільки курку)
Яйце 1 шт.
Лук 1 шт. великий
Морква 1 шт. велика
Спеції за смаком, у мене італійські трави, сіль, цукор (пару щіпок в соус)
Томат паста 1.5 ст. л.
Сметана 1.5 ст. л.
Вода

Яловичі тефтелі в томатному соусі покроковий рецепт

1. З м’яса перекручуємо фарш. Додаємо яйце, перемішуємо. Ріжемо цибулю і тремо моркву, ділимо порцію навпіл, одна піде на зажарку в фарш, інша для соусу. На оливковому маслі або дхі обсмажуємо цибулю і моркву, половину порції, далі додаємо до фаршу додаємо спеції і перемішуємо. Формуємо тефтелі зручного вам розміру і відкладаємо в сторону.

2. Готуємо соус: Обсмажуємо на оливковій олії другу порцію цибулі і моркви, додаємо томатний соус або пасту і сметану, додаємо воду (так, що б у підсумку соус на половину покрив тефтелі), далі спеції і перемішуємо. Викладаємо тефтели.

3. Готуємо з одного боку 10-15 хв, під кришкою, потім перевертаємо на інший і готуємо ще 25-30 хв до м’якості м’яса. При подачі можна посипати зеленню. Тефтелі виходять соковитими, м’якими і дуже смачними🤤😍

4. Можна подавати діткам після введення всіх інгредієнтів, які присутні в рецепті🙌🏻

Відео рецепт 👇