Абгушт іранський

Як смачно зробити Абгушт іранський простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко. Абгушт-смачний суп від іранської кухні 😍 Одразу хочу повідомити, це не про те, як треба готувати абгушт, а про те, як я його готувала вперше, продовжуючи вивчати супи кухні різних народів, при цьому робила так, щоб не віддалятися від оригіналу☺️

Інгредієнти

коріандр, зіра, кмин, чорний перець, куркума
М’ясо (яловичина)-800г-1 кг
Картопля 2-3 шт
Помідори -5-6 шт
Нут-150 г
Квасоля-100 г
Лук-1-2 шт
Лавровий лист
Сіль
Кардамон-3-4 шт
Запашний перець
Чорний перець горошок
Зелень-кінза
Сушений лайм – 1 -2 шт(у мене не було, додавала лимон)

Абгушт іранський покроковий рецепт

1. Почнемо з того, що для цієї страви нам знадобиться нут і його бажано замочити за добу до початку готування цієї страви. ✅м’ясо варимо разом кардамону, лаврового листа і перчиками десь на 1,5-2 часа.
2. Через дві години виловлюємо цибулю, помідори, картоплю, нут (можете заздалегідь злегка варити), квасоля 👌, до речі, не забуваємо видалити кісточки від м’яса. ✅закриваємо кришкою і варимо ще годину. ✅потім додаємо спеції і варимо ще 30 хвилин . ✅
3. Абгушт можна їсти як просто суп або як суп-пюре розім’явши більшу частину інгредієнтів товкачем прямо у каструлі. ✅я робила не суп, не пюре, щось середньому 😁, наливала в горщиках і відправляла в пушок при 200 градусів, на 45 минут.
4. А, до речі, забула сказати, що частина зелені додавала в суп , а частина додавала при подачі. ✅це неймовірно смачний суп , обов’язково попробуйте.

Відео рецепт 👇