Як зробити абрикосове варення з желфиксом на зиму простий рецепт домашній.
Інгредієнти
1 кг ягід
350 гр. цукру
1 пакетик желфикса
Абрикосове варення з желфиксом на зиму покроковий рецепт
1. Зазвичай я завжди варила абрикосове варення по-старому – на 1 кг очищених абрикосів брала 1кг цукру – 1:1 і варила в кілька підходів (тобто засипала цукром на ніч ягоди, потім доводила до кипіння, вони охололи, і знову доводила до кипіння – так три рази) … іноді додавала дрібку лимонної кислоти, бувало, що забувала про ней.
2. Гарячими розливала в стерилізовані банки і закривала стерилізованими кришками. А в цей раз всупереч своєму внутрішньому консерватизму піддалася віянню моди 🤦🏼♀️😅😊 і вирішила використовувати ЖЕЛФИКС.
3. Брала на 1 кг ягід 350 гр. цукру і 1 пакетик желфикса. Все це пишність змішувала, доводила до кипіння, кип’ятила 3-5 хв., потім гарячим розливала в стерилізовані банки, закатувала і на 5-10 хв. перевертала догори дном. Зберігаю в коморі при кімнатній температуре.