Ачма з сиром сулугуні в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
1 кг борошна(+\-)
1 кг сиру сулугуні
300-500 г вершкового масла
5 яєць
1 склянку води (обсяг склянки 200мл)
сіль.
Ачма з сиром сулугуні в духовці покроковий рецепт
1. Яйця збийте, додайте воду, борошно(виходить не липке , але м’яке тісто, по консистенції показала яке)сіль, замісіть тісто, розділіть на 8 частин, перша з яких повинна бути більше за інших. ✅ Сформуйте кульки і залиште для вистоювання на 10 хвилин. Кульки тонко розкачайте, більший – за розміром противня.
2. Укладіть його на змащений маслом деко, полийте частиною розтопленого масла. Інші пласти опустіть в киплячу воду на 1-2 хвилини, потім вийміть і залийте холодною водою. Відкиньте на друшляк. ✅Сир натріть на тертці і змішайте з 2 норми розтопленого масла. ✅ На сирій пласт тіста покладіть 3 відварених пласта, поливаючи кожен маслом.
3. Зверху укладіть 2 сирної начинки, знову 3 пласта тіста, змазані олією, що залишилася начинку. ✅Загніть краю сирого шару і закрийте останнім шаром. ✅Розріжте ачму на порції, змастити яйцем і запечіть в духовці до золотистої скоринки при 200 градусов.
Відео рецепт 👇