Домашній плов з яловичини на сковороді розсипчастий

Дуже цікаві, ваші варіанти приготування, не соромтеся, пишіть в коментарі які інгредієнти додаєте, що любите. Як приготувати смачний домашній плов з яловичини на сковороді розсипчастий рецепт простий.

Інгредієнти

Рис 300 гр ( у мене жасмин)
М’ясо яловичина 400 гр
Лук 1 шт. середній
Часник 🧄
Морква 800 гр (вага очищеної )
Сіль 1-1.5 столових ложки ( або за смаком)
Масло рослинне 80 мл

Домашній плов з яловичини на сковороді розсипчастий покроковий рецепт

1. Беремо улюблене м’ясо, нарізаємо середніми шматочками, в добре розпеченому, соняшникову олію, обсмажуємо до золотавої скоринки на сильному вогні, хвилин 7-10. Цибулю нарізаємо півкільцями і додаємо в м’ясо і обсмажуємо на середньому вогні, до золотистого кольору, приблизно хвилин 8-10.

2. Моркву нарізаємо соломкою, додаємо до м’яса, обсмажуємо на вогні трохи більше середнього, не тушкуємо, а саме засмажуємо, щоб вийшла корочка, чим сильніше обжарите м’ясо, цибулю, моркву, тим темніше плов вийти, коли основа готова, заливаємо водою 30-350 мл, чекаємо, коли закипить, підсолюємо, додаємо кумін (зіру).

3. Зверху, рівномірно засипаємо по всій поверхні рис, не перемішуємо, додаємо часник (якщо любите), накриваємо крышкой.

4. І тушкуємо 30 хвилин на малому вогні (в процесі приготування, не відкриваємо кришку, нічого не додаємо). ПЛОВ ГОТОВИЙ, обов’язково зробіть салатик, буде ще вкуснее.

Відео рецепт 👇