Курка по-арабськи з горіхами в духовці і рис з кукурудзою

Курка по-арабськи з горіхами в духовці і рис з кукурудзою простий рецепт.

Інгредієнти

Для відбивних:
🍗куряче філе – 2шт цілих
🥚яйця – 2шт
🍋лимон – чверть
🧂сіль, сухий часник, мелений перець, паприка
🥄майонез
🥄панірувальні сухарі
🥜волоські горіхи – 150гр

Для рису:
🍚рис – 500гр
🥄масло рослинне або топлене – 2ст.л.
💧вода – 500мл
🥄сіль
🌽банку кукурудзи

Курка по-арабськи з горіхами в духовці і рис з кукурудзою покроковий рецепт

1. Готуємо відбивні. Ділимо філе на шматки, кожен шматок трохи відбиваємо. У мисці змішуємо яйця, сіль, перець, сухий часник, паприку і сік лимона. Повністю занурюємо в цю масу шматочки філе. Залишаємо в холодильнику маринуватися на 2-3 години. Потім кожен шматочок обволікає в панірувальних сухарях, викладаємо на противень.
2. Змащуємо все відбивні майонезом і рясно посипаємо подрібненою волоським горіхом. Відправляємо в духовку розігріту до 200С хвилин на 30-35. Готуємо рис. Рис гарненько промиваємо. У каструлі нагріваємо олію і відправляємо туди промитий рис, обсмажуємо пару хвилин. Заливаємо окропом (може знадобитися трохи більше, ніж 500мл, залежить від рису).
3. Ставимо на мінімальний вогонь і накриваємо кришкою. Під кришку я ставлю пергамент, для посилення парового ефекту. Варимо рис хвилин 15. Після солимо, додаємо кукурудзу і перемішуємо. Подаємо🤍 На тарілку викладаємо рис, курку по-арабськи, салатик. Рис можна полити соєвим соусом, так дуже смачно 🤤

Відео рецепт 👇