Картопля гармошка хассельбак

Як смачно зробити Картопля гармошка хассельбак простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

2. Картопля звичайного розміру 8-9шт 🥔
3. Чебрець або розмарин або і те і інше пару гілочок 🌿
4. Часник 1 зубчик 🧄
5. Вершкове масло 50гр 🧈
6. Пармезан 20гр (за бажанням)
7. Кріп-пару гілочок
8. Сіль, перець, оливкова олія

Картопля гармошка хассельбак покроковий рецепт

1. Завжди думав, що це чисто російський стиль, а виявилося – шведське блюдо. Ретельно промиваємо картоплю й нарізаємо її гармошкою приблизно на 3/4 глибиною і по 4-5мм товщиною. Зручно зробити це за допомогою китайських паличок як на фото, тільки акуратно по краях, не відріжте повністю 😎

2. Змащуємо картоплю оливковою олією, солимо, розкладаємо на деко розрізами вгору і відправляємо в розігріту до 200гр духовку на 45 хвилин. Періодично перевіряйте, щоб не підгоріло, так як духовки у всіх різні. Доки картопля запікається, підготуємо смачне масло.

3. У невеликій чашці в мікрохвильовці не до кінця розтоплюємо вершкове масло, додаємо до нього дрібно нарізані розмарин/чебрець і часник, солимо, перчимо та ретельно перемешиваем.

4. Змащуємо ароматним маслом картоплю, щоб потрапляло в розрізи (в процесі запікання вони почнуть розсуватися) і прибираємо ще на 15-20 хвилин в духовку, в процесі можна ще пару раз змастити вытекшим на деко маслом.

5. І перевіряйте готовність, може знадобитися більше часу. На готову картоплю натираємо трохи пармезану і посипаємо кропом, приємного апетиту 😋