Яглама турецька лазанья з лаваша і фаршу

Яглама турецька лазанья з лаваша і фаршу простий рецепт страви. Страва родом з турецького міста Кайсері. Дослівно слово “Yağlamak” перекладається як “Змащувати маслом”🤓

Інгредієнти

лаваша (12 шт.):
– 3,5 склянки борошно (450-500 г)
– сіль 1 ч. л.
– цукор 1,5 ч. л.
– дріжджі 0,5 упаковки
– тепла вода 1,5 склянки (330 мл)
– соняшникова олія (невелика кількість, щоб зібрати тісто)

Для начинки:
– фарш 300 г
– соняшникова олія
– вершкове масло 2 ст. л.
– лук 1 шт.
– помідор (великий) 1 шт.
– гострий перець 1/3 шт.
– томатна паста 1 ст. л.
– перцева паста 1 ч. л.
– сіль, перець, кмин, чебрець, паприка
– гаряча вода 1 склянку (200-220 мл)

Для соусу:
– йогурт або сметана
– часник

Яглама турецька лазанья з лаваша і фаршу покроковий рецепт

1. Перемішуємо всі інгредієнти для тіста, крім борошна. Потім поступово додаємо борошно і замішуємо м’яке тісто. Якщо тісто пристає до рук, додайте соняшникову олію. Формуємо з тіста кульку, накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо на 1 годину. Поділяємо тісто на 12 частин (приблизно розміром з куряче яйце), накриваємо харчовою плівкою, щоб не засохло.

2. Розкачуємо шматочки тесту по одному так, щоб вони помістилися в сковороду. На розігрітій сковороді обсмажуємо тісто з двох сторін, перевертаючи кожні 5-7 секунд. Не потрібно сильно переживати, так як лаваш може стати занадто сухим. Готовий лаваш складаємо один на одного, накриваючи його чистим кухонним полотенцем.

3. Обсмажуємо фарш в соняшниковій олії, потім додаємо дрібно порізані цибулю, перець і шматочок вершкового масла. В останню чергу додаємо дрібно порізаний помідор (краще очистити шкірку). Потім додаємо воду і приправи. Готуємо на середньому вогні, поки помідор не размякнет.

4. Беремо лаваш і опускаємо його краю у фарш. Кладемо лаваш на тарілку, розподіляє за нього фарш, потім беремо наступний лаваш, повторюємо ті ж дії. Таким чином фомируем шари. Верхній шар прикрашаємо зеленню і часниковим соусом, розрізаємо на 4 частини і подаємо на стол.

Відео рецепт 👇