Маринована качка томлена в апельсиново винному соусі

Маринована качка томлена в апельсиново винному соусі простий рецепт. Цікаве, нескладне в приготуванні і дуже смачне блюдо, яке підійде як до святкового столу, так і до рядового вечері в колі сім’ї.

Інгредієнти

Качка — близько 1 кг;
Апельсини — 3 шт;
Біле вино — 100 мл;
Масло вершкове — два шматочки по 15 г;
Запашний перець — 5-6 шт;
Коріандр цільний — 1 ч. л. з гіркою;
Мелений сушений імбир — 1 ч. л.;
Сушений чебрець — 1 ч. л.;
Борошно — 1 ст. л.;
Цукор — 2 ст. л.;
Сіль — 1-1,5 ст. л., в залежності від розміру качки.

Маринована качка томлена в апельсиново винному соусі покроковий рецепт

1. Качку добре промити всередині і зовні. Апельсини помити. За допомогою дрібної терки зняти з них цедру, тільки жовту частину. ⠀ В кам’яній ступці подрібнити запашний перець і насіння коріандру. У мисці змішуємо цедру апельсина, чебрець, імбир, сіль, при бажанні можна додати 2-3 ст. л. рослинного масла, так спеції будуть краще прилипати до утке.
2. Тушку качки добре змастити отриманим маринадом і залишити в холодильнику маринуватися мінімум на 12 годин, а краще на добу. ⠀ Два апельсина, з яких раніше зняли цедру для маринаду, розрізати і видавити сік. У третього апельсина акуратно вирізати часточки між перетинками, як показано на відео. ⠀

3. Для соусу, у сотейнику розтопити вершкове масло, додати цукор, апельсиновий сік, біле вино, довести до кипіння і випарювати на середньому вогні протягом 5-6 хвилин. ⠀ Замариновану качку, нарізати на порційні шматки приблизно одного розміру, (гузку не використовуємо — видаляємо).
4. Шматки перекласти в вогнетривку форму і запікати в розігрітій духовці до 200°С 35 хвилин. Витягнути форму з духовки, злити в ємність весь утворився бульйон і жир (його можна використовувати в подальшому, наприклад для смаження картоплі). ⠀

5. Замість бульйону і жиру влити апельсиновий соус, зменшити температуру духовки до 160°С і запікати ще протягом 40 хвилин. ⠀ На маленькій сковороді розтопити шматок вершкового масла, додати борошно, перемешать.
6. Обсмажити пару хвилин, влити рідину, що утворилася при запіканні качки, і постійно помішуючи, загустити до бажаної консистенції. Я люблю, щоб соус був густим. ⠀

7. В тарілку викладаємо шматочки качки, хаотично викладаємо очищені часточки апельсина і заливаємо густим соусом. ⠀ Готуйте із задоволенням!

Відео рецепт 👇