Фрикадельки в грибному соусі

Як смачно зробити Фрикадельки в соусі з житнього хліба і темного пива простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Незвичайно смачний і цікавий соус на основі житнього хліба і темного пива. Причому таким чином можна готувати не тільки фрикадельки, але і просто обсмажені шматочки м’яса або навіть шматочки відвареного яловичого мови 👍 Фрикадельки в грибному соусі.
Просто фрикадельки завжди виходять супер ніжні і м’які і їх дуже люблять діти. ⠀ Ну, і звичайно, не потрібно боятися, що в цьому рецепті є алкоголь — пиво. При термічній обробці весь алкоголь йде, залишаючи лише багатий хлібний смак і аромат. ⠀ А який у цього соусу колір і текстура…?! Один його вигляд викликає вовчий апетит 🐺Обов’язково приготуйте це блюдо! Не пошкодуєте 😊👍

Інгредієнти

М’ясний фарш (я взяв мікс: яловичина/свинина) — 500 г;
Яйце — 1 шт;
Панірувальні білі сухарі — 1/2 мухинської (гранованого) склянки;
Ріпчаста цибуля — 1 шт;
Молоко жирне — 0,3 склянки;
Часник — 2 зубчики;
Коріандр мелений — 1 ч. л.;
Мускатний горіх — 1/4 ч. л.;
Мелений чорний перець — за смаком;
Рослинна олія для смаження — 3-4 ст. л.;
Пшеничне борошно для панірування — 2 ст. л.;
Сіль — за смаком.

Для соусу:
Ріпчаста цибуля — 1 шт;
Печериці — 200 г (можна не додавати, але з ними, здається, смачніше);
Морква — 1 шт;
Темне пиво — 300 мл;
Петрушка — жменю рубаної зелені;
Скибочки житнього хліба — 70-80 г;
Хороше вершкове масло — 40 г;
Рослинна олія для смаження — 4 ст. л.;
Сіль — за смаком.

Фрикадельки в грибному соусі покроковий рецепт

1. Моркву очистити, нарізати великим кубиком, обсмажити до м’якості і відкласти. Печериці очистити щіткою від сміття, нарізати кубиком, обсмажити до легкої рум’яності. Цибулю очистити, нарізати дрібним кубиком, обсмажити до м’якості і рум’яності, остудити. ⠀

2. В миску з фаршем додати обсмажену цибулю, панірувальні сухарі, яйце, молоко, дрібно нарізаний часник, коріандр, чорний перець, мускатний горіх і сіль. Фарш ретельно перемішати, прибрати в холодильник хвилин на 40. ⠀

3. Для соусу: цибуля очистити, нарізати дрібним кубиком, обсмажити до рум’яності в сотейнику. Потім залити пивом, довести до кипіння і готувати 10 хвилин під кришкою на середньому вогні (на 4-5 із 9). ⠀ Далі додати шматочки хліба, з яких заздалегідь видалили кірки, готувати ще 12 хвилин на середньому вогні під кришкою, періодично помешивая.
4. Якщо соус став занадто густим, можна додати трохи окропу. ⠀ Для однорідності текстури пробити блендером і ввести, помішуючи, вершкове масло, а потім обсмажені моркву та печериці, поперчити і посолити за смаком. ⠀

5. З фаршу сформувати фрикадельки. Запанірувати їх у борошні, обсмажити до рум’яності і добре прогріти в соусі до повної готовності. Це дуже смачно! ⠀ Готуйте із задоволенням!

Відео рецепт 👇