Іспанська рататуй з баклажанів, кабачків, помідорів і цибулі

Іспанський рататуй з баклажанів, кабачків, помідорів і цибулі простий рецепт. «ГОТУВАТИ МОЖЕ КОЖЕН», – каже шеф-кухар з мультфільму «Рататуй» і він скажено прав, згодні?) Не робеем і обов’язково готуємо 😉 Гарний, яскравий, корисний, простий і дуууже смачний рататуй.

Інгредієнти

✅баклажани – 2 шт (середніх);
✅кабачок/цукіні – 2 шт;
✅помідори сезонні – 3-4 шт;
✅цибуля – 1-1/2 головки;
✅часник – 1 зубчик;
✅томати у власному соку або нарізані шматочками в банку – 400 г (можна пюрировать свіжі);
✅чебрець, базилік – за бажанням;
✅цукор- 1/2-1 ч. л;
✅сіль, перець – за смаком.’
✅оливкова мамло~ 2-3 ст. л;

Іспанська рататуй з баклажанів, кабачків, помідорів і цибулі покроковий рецепт

1. Для приготування бісквіта змішуємо в одній мисці всі сухі інгредієнти: борошно, какао, цукровий пісок і розпушувач. В іншій мисці змішуємо до однорідної маси всі вологі інгредієнти: яйця, м’яке вершкове масло, молоко і рослинне масло. Об’єднуємо сухі і вологі інгредієнти і замішуємо тісто. Беремо форму для випічки, це може бути і роз’ємна форма і нераз’емна і кільце для выпечки.

2. При бажанні вистилаємо її пекарської папером, так буде легше дістати готовий бісквіт або змащуємо форму маслом. При виборі форми учтываем, тісто збільшиться в обсязі мінімум в два рази. Виливаємо рідке тісто у форму і відправляємо в розігріту до 160°С духовку. Випікаємо протягом 60-90 хвилин. Час буде залежати від діаметра вашої форми. Бісквіт може піднятися горбком і тріснути – це нормальний природний процесс.
3. Перевіряємо готовність за допомогою зубочистки. Готовий бісквіт Баклажани, кабачки, помідори нарізаємо тонкими кружальцями (зручно робити теркою за типом Бернер). Баклажани трохи присаливаем, залишаємо хвилин на 20, обсушуємо паперовими рушниками. На сковороді обсмажуємо цибулю з часником, додаємо томати з банки, приправляємо чебрецем і базиліком (за бажанням), додаємо трохи цукру і солі за вкусу.

4. Уварюємо соус на невеликому вогні хвилин 7. Перелити соус в форму і зверху укладаємо овочі, чергуючи їх. Солимо, перчимо, поливаємо оливковою олією. Накриваємо пергаментом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-60 хвилин (залежить від духовки). Готовий рататуй подаємо, поливаючи соусом з форми.дістаємо з форми і даємо повністю остыть.

5. Загорнути його в плівку і прибираємо в холодильник на кілька годин або на ніч. Так бісквіт стане соковитим і його не доведеться нічим просочувати. Для ганаша розтоплюємо на водяній бані шоколад, об’єднуємо його з підігрітими вершками і маслом і змішуємо до однорідного стану. Прикрашаємо бісквіт ганашем і свіжими ягодами.

Відео рецепт 👇