Рецепт соковитого апельсинового кексу з натуральними барвниками. ⠀ Кекс видався на рідкість вдалим: пишний, вологий, ароматний і ПОМАРАНЧЕВИЙ. Оранжевий він завдяки суміші наших двох натуральних барвників: бета-каротину та карміну. Так що якщо потрібні помаранчеві бісквіти ця суміш точно спрацює.
Інгредієнти
Для кексу:
▪️5 яєць
▪️10 гр інуліну (опціонально)
▪️160 г цукру
▪️270 г борошна
▪️90 мл апельсинового соку
▪️110 г м’якого вершкового масла
▪️10 г розпушувача
▪️4 м бета-каротину
▪️0,6 г карміна
▪️цедра 4 апельсинів
⠀
Для просочення:
▪️60 г цукру
▪️150 г апельсинового соку
▪️20 г коньяку або рому (опціонально)
Апельсиновий кекс з натуральними барвниками покроковий рецепт
1. Яйця збити з цукром замість і інулін до білої піни, додати бета каротин, збити знову. Додати кармін, знову збити. Додати апельсиновий сік, цедру, вершкове масло, збити до однорідності. Додати борошно з розпушувачем, перемішати до однорідності. Форму застелити пергаментом, змастити маслом, випікати при 180 до готовності. У мене вийшло приблизно 50-55 хвилин. А поки кекс печеться, зробимо просочення.
2. В сотейник з товстим дном помістити апельсиновий сік, цукор, ром, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити хвилин 10-15, сиропчик стане густіше, зняти з огня.
3. Як тільки кекс буде готовий, проткніть виделкою його кілька разів і вилийте зверху сироп, дайте охолонути. Готово! Кекс стає смачніше на наступний день, якщо доживає!