Булочка Синнабон з мигдально фісташковим кремом

Як приготувати Булочку Синнабон з мигдально фісташковим кремом рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

для тесту на 1 плетінку або 12 булочок:
Борошно – 630 гр.
Дріжджі свіжі – 25 гр.
тепле Молоко – 250 мл
Цукор – 100 гр.
Яйця (великі) – 2 шт.
Масло вершкове (тепле) – 100 гр.
Сіль – щіпка

для мигдально – фісташкової начинки:
Мигдаль мелений – 125 гр.
мелені Фісташки – 125 гр.
Цукрова пудра – 250 гр.
М’яке вершкове масло – 240 гр.
Яйце – 2 шт.
Кукурудзяний крохмаль – 3 ст. л.
Фісташкове пюре – 100 гр.

для вершкового крему (не обов’язково), можна полити сиропом (3 ст. л. меду + 3 -4 ст. л. окропу, розмішати і полити плетінку)

Вершкове масло кімнатної температури – 50 гр.
Вершковий сир – 225 гр.
Цукрова пудра – 100 гр.

Булочка Синнабон з мигдально фісташковим кремом покроковий рецепт

1. Тісто: У чашу міксера насипати борошно, дріжджі і цукор, почати замішувати на повільній швидкості, додати яйця і молоко, через 3-4 хвилини додати вершкове масло, продовжувати замішувати 8 хв., потім додати сіль і замішувати ще 2 хв. або поки не вийде однорідне, гладке тісто. Перекласти в змащену маслом миску, накрити і залишити в теплому місці для підйому 2 раза.
2. Крем: Збити міксером вершкове масло, крохмаль і цукрову пудру, потім додати мелений мигдаль, мелені фісташки і яйця. Збити до однорідності, додати фісташкову пасту, добре розмішати. Накрити і прибрати в холодильник, поки тісто не підніметься( щонайменше на 1 годину). Піднялося тісто обім’яти, щоб випустити газ, розкачати в тонкий прямокутник на присипаній борошном поверхности.

3. Нанести на розкатане тісто рівномірний шар крему і зверху посипати фісташками. Скачати в рулет і розрізати по середині , акуратно сформувати косичку, перекласти у форму застелити пергаментом і змазати олією) для випічки, в середину поставити жаростійку форму з водой.
4. Накрити, дати поподняться в 2 рази. Духовку розігріти до 170 °C. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 20 – 25 хвилин (якщо робите булочки), 34-40 хв., якщо печете косичку або поки тісто і крем не стануть золотистого цвета.

5. Після запікання остудити 5 хвилин. Потім змастити сирною глазур’ю, посипати подрібненими фісташками, або змастити сиропом (для глазурі всі інгредієнти змішати в мисці до однорідного стану).
Всім приємного апетиту!

Відео рецепт 👇