Як смачно зробити Апельсиновий пиріг з йогуртом і тестом філо готовим простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Мабуть це самий незвичайний рецепт апельсинового пирога з усіх, що мені доводилося готувати. І назва у нього стать, досить незвичайне, портокалопита, хоча греки з нами не погодяться і скажуть, що все просто, портокали – апельсин, а піта – пиріг!
⠀
Але чи так важливо, як називається делікатес, якщо від одного аромату апельсинів і кориці вже під час приготування починає злегка паморочиться голова, а ноги йдуть в танок у передчутті маленького гастрономічного щастя? Зійдемося на “грецькому апельсиновому пирозі”.
⠀
Отже, в приготуванні він простіше, ніж в назві, але є нюанси. Тісто має добре висохнути, інакше дрібно покришити його не вийде. Дуже ретельно з’єднуйте рідку складову з тестом, інакше можуть бути бульбашки і сухі місця, в яких слиплось тісто. Масло беріть з нейтральним ароматом і смаком, виноградної кісточки, наприклад.
⠀
Але чи так важливо, як називається делікатес, якщо від одного аромату апельсинів і кориці вже під час приготування починає злегка паморочиться голова, а ноги йдуть в танок у передчутті маленького гастрономічного щастя? Зійдемося на “грецькому апельсиновому пирозі”.
⠀
Отже, в приготуванні він простіше, ніж в назві, але є нюанси. Тісто має добре висохнути, інакше дрібно покришити його не вийде. Дуже ретельно з’єднуйте рідку складову з тестом, інакше можуть бути бульбашки і сухі місця, в яких слиплось тісто. Масло беріть з нейтральним ароматом і смаком, виноградної кісточки, наприклад.
Інгредієнти
Для пирога
🔸300 гр тесту філо
🔸2 апельсина
🔸2 яйця
🔸150 гр цукру
🔸150 гр грецький йогурт
🔸150 мл рослинного масла ( або розтопленого вершкового)
⠀
Для сиропу
🔸1 стакан свіжовичавленого апельсинового соку
🔸1/2 склянки води
🔸150 гр цукру (я замінила на эритрит)
🔸Паличка кориці
Апельсиновий пиріг з йогуртом і тестом філо готовим покроковий рецепт
1. ⠀ Тісто філо дістаємо з упаковки, поділяємо на листи і сушимо, пари годин достатньо, щоб вони стали крихкими. Потім кришимо їх руками відразу в ємність для запікання. ⠀ В цей час у воді варимо два апельсина, близько години, за цей час вони стануть м’якими і піде гіркоту. Остуджуємо. ⠀
2. В блендер кладемо апельсини, цукор, йогурт, яйця. Збиваємо до однорідності і виливаємо до раскрошенному тесту. Ретельно, краще руками в рукавичках з’єднайте масу. Відправляємо в духовку на 50 хвилин при 180 градусах верх-низ. ⠀ Всі інгредієнти сиропу доводимо до кипіння в каструльці і остуджуємо. ⠀
3. Заливаємо гарячий пиріг холодним сиропом, чекаємо коли все охолоне і відправляємо в холодильник на ніч. Вранці вас чекає маленьке грецьке щастя!⠀ Тісто філо дістаємо з упаковки, поділяємо на листи і сушимо, пари годин достатньо, щоб вони стали крихкими. Потім кришимо їх руками відразу в ємність для запікання. ⠀
4. В цей час у воді варимо два апельсина, близько години, за цей час вони стануть м’якими і піде гіркоту. Остуджуємо. ⠀ В блендер кладемо апельсини, цукор, йогурт, яйця. Збиваємо до однорідності і виливаємо до раскрошенному тесту.
5. Ретельно, краще руками в рукавичках з’єднайте масу. Відправляємо в духовку на 50 хвилин при 180 градусах верх-низ. ⠀ Всі інгредієнти сиропу доводимо до кипіння в каструльці і остуджуємо. ⠀
6. Заливаємо гарячий пиріг холодним сиропом, чекаємо коли все охолоне і відправляємо в холодильник на ніч. Вранці вас чекає маленьке грецьке щастя!