Апельсиновий пиріг з цукровим сиропом

Ммм.. як же це смачно! Соковитий пиріг, з цитрусовими нотками…. До того ж пісний. Обов’язково порадуйте себе і своїх близьких. Як зробити Апельсиновий пиріг з цукровим сиропом рецепт простий.

Інгредієнти

Склянка 250 мл:

2 ст. борошна
1 ст. цукру
1 ч. л. соди
1 ст. води
100 мл рослинного масла
сік від 2 середніх апельсинів
цедра 2 апельсинів

Для сиропу:
сік 1 апельсина
100 мл гарячої води
0,5 ст цукру

Апельсиновий пиріг з цукровим сиропом покроковий рецепт

1. В миску просіваємо борошно, додаємо цукор і соду. В іншу ємність виливаємо воду, апельсиновий сік, масло і додаємо цедру.

2. З’єднуємо, перемішуємо, виливаємо у форму для запікання (у мене роз’ємна діаметр 22 см). Ставимо в розігріту духовку при 180 гр на 35-40 хв. до сухої шпажки.

3. Для сиропу змішуємо всі інгредієнти і поливаємо гарячий пиріг ОСТИВШІМ сиропом. Остуджуємо, розрізаємо і насолоджуємося. Приємного аппетита.

Відео рецепт 👇