Як зробити смачне Арахісове печиво з шоколадом рецепт простий в духовці. Дивлюся по відгуками і бачу, що Вам, як і мені дуже сподобалось поєднання солодкого і солоного) тому впевнена, що це печиво з арахісової пастою , обов’язково припаде до смаку. Тут два види цукру, ваніль, шоколадні краплі, морська сіль і арахіс. А разом вони складають дуже смачну історію))) Якщо у Вас немає арахісової пасти, то її без проблем можна приготувати самим.
Інгредієнти
На 15 великих печива
110 гр вершкового масла кімнатної температури
90 гр коричневого цукру
80 гр білого цукру
100 гр арахісової пасти
1 яйце
150 гр пшеничного борошна
1/2 чл морської солі+сіль на присипку
30 гр шоколадних крапель
1/2 чл ванільного екстракту
1/3 чл харчової соди
Арахісова паста
200 гр сирого арахісу
1/2 чл солі
2 стл меду
1 стл рослинного олії
Арахісове печиво з шоколадом покроковий рецепт
1. Масло збити з цукром, додати арахісову пасту, сіль і соду, збити до однорідності. Не перестаючи збивати, додати яйце. Всипати борошно і шоколадні краплі, акуратно перемішати. Ложкою викласти на деко, застелене папером, печиво, присипати зверху сіллю і випікати при 175 гр 15 хв. Готовому печінкою дати повністю охолонути, потім зняти з листа (гаряче печиво буде дуже м’яким) Приємного апетиту))).
2. Арахісова паста.
Арахіс обсмажити і очистити від лушпиння. Теплий арахіс засипати в блендер з насадкою «ніж» і почати розмелювати до крихти. Додати мед і сіль, продовжити помел до появи олії, додати рослинне масло і збивати до отримання однорідної пасты.
Арахіс обсмажити і очистити від лушпиння. Теплий арахіс засипати в блендер з насадкою «ніж» і почати розмелювати до крихти. Додати мед і сіль, продовжити помел до появи олії, додати рослинне масло і збивати до отримання однорідної пасты.
3. На це потрібен час, тому блендер треба періодично вимикати, щоб він не нагрівався. У Вас вийде спочатку крихта, потім грудку і потім паста) перекласти пасту в чисту суху банку і зберігати в холодильнику