Азербайджанський солодкий молочний хліб Назік простий рецепт в духовці. Сьогодні я до вас з незвичайними рецептом, солодкий хліб з запашними приправами. Це специфічний хліб, притаманна тільки Гянджі, другий місто Азербайджану, після Баку. Шафран, рожеву воду, коріандр можете і не додавати-але тоді смак буде зовсім іншим. Звичайна солодка булка. Але з цими приправа це неповторний смак!!! Заздалегідь вибачаюся, під час зйомки забула зняти момент, коли додаю яйця.
Інгредієнти
Всі вимірюю 200 мл склянкою
✅1 склянку молока
✅1 або 1/2 склянки цукру (хто не любить дуже солодке)
✅1 ст. л. сухих активних дріжджів
✅100 г вершкового масла
✅1 ціле яйце + 1 білок
✅щіпка солі
✅1/3 ч. л. куркуми
✅настоянка шафрану (можна і без неї)
✅рожева харчова вода (гюлаб) 100 мл (можна т без неї)
✅1/2 ч. л. меленого коріандру
✅1/2ч. л. цільних зерен коріандру
✅ 4 склянки борошна (додавайте поступово)
Азербайджанський солодкий молочний хліб покроковий рецепт
1. В залежності від розміру яєць, якщо не додали рожеву воду, кількість борошна може змінюватися. Найголовніше не забивайте тісто борошном. Потрібно отримати м’яке, ніжне тісто. Процес. У тепле молоко (не гаряче) додати дріжджі. Дати 5 хвилин для їх активации.
2. Сюди поступово додаємо: цукор, розтоплене масло, сіль, цукровий пісок, рожеву воду, настоянку шафрану, яйця, все добре перемішати. Додати спеції, коріандр, просіяне борошно+ куркуму. Замісити м’яке тісто. Вимісити тісто 10 хвилин активно.
3. Перекладаємо в посуд, вкриваємо, в тепле місце. Чекаємо поки тісто підніметься. Після знову вимісити тісто, видалити з нього газ бродіння. Формуємо кулю, надаємо форму хліба. Вкриваємо, знову чекаємо хвилин 15.
4. Змастити жовток+1 ч. л. молока Проколоти виделкою ретельно все тісто. Прикрасити за бажанням і відправити в заздалегідь розігріту духовку при температурі 170 * С до золотистої корочки.
5. Чекати повного остигання хліба. Нарізати на скибочки, змастити маслом і насолоджуватися, ароматним східним хлібом. Готуйте з удовольствием.
Відео рецепт 👇