Баклажани смажені з часником рулетики на сковороді

Баклажани смажені з часником рулетики на сковороді простий рецепт домашній. Баклажани, помідори, часник і зелень — що може бути простіше і смачніше? Їм можна співати оду, всім разом, тому що саме разом вони переносять нас у світ кулінарного блаженства. Ви, до речі, помічали як поліпшується смак баклажанів, якщо їх подавати не відразу, а дати їм настоятися? Час їх кращий друг, чим довше вони терплять і чекають нас в холодильнику, тим смачніше стають. А ще, мені подобається смажити баклажани смужками і потім скручувати їх в рулетики для порціонної подачі.

Інгредієнти

4 невеликих баклажана ~ 600 гр
4 невеликих помідора ~ 500 гр
5-6 зубчиків часнику
1 ст ложка цукру
сіль, мелений перець за смаком
рослинна олія для смаження

Баклажани смажені з часником рулетики на сковороді покроковий рецепт

1. Баклажани розрізати уздовж на слайсы товщиною 0,5 см, посипати сіллю і залишити на 20 хвилин, щоб він випустили гіркоту, після чого прибрати паперовою серветкою зайву сіль і рідина. Обсмажити баклажани на олії до золотистого кольору з двох сторін
2. Помідори розрізати на чотири частини і м’якоттю протерти на великій тертці, шкірку викинути, змішати м’якоть з цукром, дрібно нарізати часник і зелень. Викласти баклажани в сковороду, зверху викласти томати, за смаком посолити і поперчити, тушкувати на середньому вогні 5-7 минут.
3. Вимкнути вогонь, рівномірно викласти зверху часник і зелень, залишити в сковороді до повного остигання, після чого скрутити в рулетики і прибрати в холодильник на добу. Баклажани можна подавати відразу, але смачніше всього вони після того як трохи постояти в холодильнику хоча б ночь.