Печиво, яке дійсно потрібно спробувати! Якщо у вас немає обліпихи – як мінімум можна спекти печиво і їсти його без джему, а як інший варіант – беріть будь-яку кислу ягідку замість обліпихи. Як зробити Бананові пісочне печиво з обліпихою рецепт простий.
Інгредієнти
Пісочне бананове
210 гр борошна
120гр сах.пудри
100гр злив. масла
75 гр бананове пюре
1/2 ч. л. розпушувача
трісок. солі
Обліпиховий соус
70 гр обліпихового пюре ( або 100 гр обліпихи)
20 гр соку апельсина
10 гр апельсинової цедри
ваніль
40 гр цукру
4 гр кукурудзяного крохмалю
Бананове пісочне печиво з обліпихою покроковий рецепт
1. Пісочне бананове:
Вершкове масло збити з цукровою пудрою до м’якої повітряної консистенції, бананове пюре , щіпку солі. Змішати до однорідної консистенції. Додати просіяне борошно з разрыхлителем.
Вершкове масло збити з цукровою пудрою до м’якої повітряної консистенції, бананове пюре , щіпку солі. Змішати до однорідної консистенції. Додати просіяне борошно з разрыхлителем.
2. Відправити в холодильник на пів години. Розкочувати на припыленной борошном поферхности. вирубати формочки і випікати при 180 градусах близько 6-8 хвилин в залежності від товщини теста.
3. Обліпиховий соус.
100 гр обліпихи пробити блендером і протерти через сито. Вийде 70 гр чистого пюре. Додати в сотейник пюре обліпихи, цедру , цукор і ваніль. 4 гр крохмалю розмішати в апельсиновому соку. Коли рідина закипить – ввести крохмаль з соком, заварити 1 минуту.
100 гр обліпихи пробити блендером і протерти через сито. Вийде 70 гр чистого пюре. Додати в сотейник пюре обліпихи, цедру , цукор і ваніль. 4 гр крохмалю розмішати в апельсиновому соку. Коли рідина закипить – ввести крохмаль з соком, заварити 1 минуту.