Басків пиріг із заварним кремом патисьер простий рецепт.
Інгредієнти
на форму 20 см:
ЗАВАРНИЙ КРЕМ ПАТИСЬЕР
Молоко – 300 мл,
Жовтки – 3 шт.,
Цукор – 60 гр.,
Кукурудзяний крохмаль – 20 гр.,
Ваніль,
Вершкове масло – 15-20 гр.
Тісто:
Борошно -320 гр.,
Розпушувач – 10 гр.,
Цукор – 100 гр.,
Сіль – щіпка,
Вершкове масло – 180 гр.,
Ваніль – за смаком
Лимонний сік – 15 мл,
Яйце-1 шт.
Басків пиріг із заварним кремом патисьер покроковий рецепт
1. Готуємо крем: Ставимо молоко на вогонь. Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо жовтки, акуратно вмішуємо крохмаль до одноднородной маси. Додаємо ваніль. Далі молоко, як починає закипати, знімаємо з вогню і вливаємо тонкою цівкою при безперервному помішуванні в яєчну смесь.
2. Отриману суміш повертаємо в каструлю і доводимо до кипіння на середньому вогні, зменшуємо вогонь і заважаємо ще 2 хвилини. Всю процедуру безперервно помішуємо масу віночком. Знімаємо з вогню, додаємо холодне вершкове масло. Далі перелити в інший посуд і охолодити крем в контакт з плівкою. У велику чашу просіваємо борошно, разрыхлитель.
3. Додаємо сіль і цукор, добре перемішуємо, додаємо вершкове масло, нарізане кубиками. Перетираємо всі пальцями. Додаємо 1 яйце, лимонний сік, ваніль і замішуємо руками тісто. Тісто ділимо на 2 частини. Викладаємо одну частину у форму, змащену вершковим маслом, розподіляємо пальцями, робимо бортики.
4. Другу частину тіста розкачуємо по діаметру форми між двома пергаментами. Прибираємо все в холодильник. Остиглий крем збиваємо. Крем перекладаємо в кондитерський мішок. У форму поверх тіста розподіляємо густий джем. Далі крем.
5. Бортики тіста змащуємо холодною водою. Зверху акуратно викладаємо другий шар тіста і змащуємо його жовтком. Зверху робимо смужки виделкою неглибокі. Випікаємо при температурі 180-190 градусів 40-45 хвилин. Даємо пирогу охолонути і схватиться.