Басма – дуже смачна страва узбецької кухні. Це дуже просте блюдо, яке здивує вас своїм смаком 🤤 Басма в казані на плиті по узбецьки рецепт.
Інгредієнти
🔹М’ясо – 1кг (яловичина або баранина)
🔹Цибуля ріпчаста – 1 кг
🔹Картопля – 800 гр.
🔹Морква 350 гр.
🔹Капуста – 700 гр.
🔹Часник – 1 головка
🔹Помідори – 3-4 шт.
🔹Сіль, зіра, трави (петрушка, кріп, кінза).
За бажанням можете додати перець чилі і болгарський перець.
Басма в казані на плиті по узбецьки покроковий рецепт
1. Ріжемо м’ясо на шматки приблизно 3х3 і укладаємо на дно жиром до стінок (якщо є). Солимо і рясно посипаємо зірою. Цибулю півкільцями укладаємо другим шаром. 3й шар з крупно порізаних помідорів. Знову солимо. Наступний шар морквини кільцями, далі крупно порізану картофель.
2. Знову солимо. Викладаємо часник (цілісної промитої головкою, далі або викинете, або розгорнете і будете їсти), трави гілками (які потім можна викидати). перець (якщо хочете). На самому верху повинна бути крупно порізана капуста.
3. Перетерти її з сіллю і зірою. Останнім шаром ми закриваємо наш блюдо цілісним листям капусти (3 шт.) Накриваємо кришкою і більше не відкриваємо, щоб пар не виходив. Відправляємо конструкцію на середній огонь.
4. НАЙВАЖЛИВІШЕ, Як тільки закипить (хвилин 10-15), ви це зрозумієте по шуму з надр казана, ми зменшуємо вогонь і залишаємо страву на 1 годину, 15 хв. Це дуууже смачне блюдо.
5. Просто спробуй) В кінці ви можете або перемішати всі, або викласти велике блюдо шарами навпаки. Там ще багато бульйону буде, в який хлібом можна вмочити і кайфанути 😄
Відео рецепт 👇