Бенто торт Медовик

МІНІ МЕДОВИЧОК 🎂🍯 Цей ДУЖЕ смачний та ніжний тортик я робила на день народження матусі

Інгредієнти

Тісто:
Вершкове масло- 40гр
Борошно +/-240гр
Яйце
Цукор – 40г
Щіпка солі
Сода – 1/2 ч. л
Мед – 75гр

Крем:
Сметана (жирністю 20-25%)- 550-600гр
Цукрова пудра +/- 90-110гр (за смаком)
Ванілін

Діаметр моєї форми 12 см

Бенто торт Медовик покроковий рецепт

1. Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів. Холодне вершкове масло, мед, цукор, сіль ставимо грітися в сотейнику, постійно помішуючи, на невеликому вогні. Як тільки масло розтопиться і маса стане однорідною, знімаємо з вогню, додаємо соду і добре перемішуємо 1-2 хвилини, сода повинна дати реакцію. Якщо маса ще дуже гаряча даємо трохи охолонути, якщо тепла, то додаємо яйце і перемішуємо венчиком.
2. Поступово всипаємо просіяне борошно. Тісто має бути еластичним і м’яким, не липнути до рук. Ділимо на рівні частини (у мене їх 6 по 70-73гр), катаємо з них кульки і накриваємо плівкою, щоб вони не заветрелись. Відразу трохи присипаній борошном антипригарній папері/килимку тонко розкачуємо тісто, проколює його виделкою по всьому діаметру. Прибираємо випікатися в духовку на 3-4 хвилини до золотистости.
3. На ГАРЯЧОМУ, готовому коржі за формою вирізаємо коржик (це важливо, так як корж швидко остигає і стає крихким). З 1 частини тесту у мене виходить 2-3 коржа. Робимо так з усіма кульками (у мене вийшло 16 коржів), обрізки подрібнюємо в блендері крошку.
4. Для крему все змішати. Збирати торт зручно в кільці/рознімної формі, але можна і без цього. Підкладку трохи змащуємо кремом, збираємо: корж-крем-корж, чергуємо так поки не закінчаться коржі. Останній корж теж злегка змащуємо кремом.

5. Прибираємо в холодильник на 3-4 години. Дістаємо з форми, вирівнюємо кремом і обсипаємо крихтою. Прибираємо в холодильник на ніч. Перед тим як їсти дайте постояти в кімнаті хвилин 20-30 (буде ніжніше)