Сьогодні ділюся з вами рецептом фантастичного безглютенового шоколадного пирога, який забезпечить вам масу позитивних емоцій) і точно припаде до смаку шокоголикам😉.
Інгредієнти
Яйця С0 – 2 шт
Цукор (1) – 55 гр
Вода – 55 гр
Цукор (2) – 65 гр
Темний шоколад – 151 гр
Вершкове масло – 100 гр
Безглютеновый шоколадний пиріг покроковий рецепт
1. Поставити розігрітися духовку до 170 градусів, форму прокласти пергаментом (у мене 20 на 10 см, але можна взяти діаметром 16 см). Збити яйця з цукром (1) до пишноти й посвітління, при цьому маса збільшиться в 3-4 раза.
2. Цукор (2) змішати з водою, довести до кипіння, зняти з вогню. Всипати шоколад і додати вершкове масло, перемішати до об’єднання. У збиті яйця з цукром додати шоколадну суміш і на високій швидкості міксера швидко перемішати (близько 10 сек).
3. Тісто вилити в підготовлену форму і поставити в форму більшого розміру. Зробити водяну баню, налив у велику форму воду. Це дозволить тесту рівномірно пропектися. Випікати пиріг в духовці 50 минут.
4. Дати пирогу повністю охолонути у формі, після чого можна додатково поставити в холодильник на годину, щоб пиріг став щільніше, дістати і нарізати на шматочки довільної форми. Форму можна використовувати будь-якого розміру. За бажанням полити пиріг глазур’ю або посипати цукровою пудрой.