Шоколадний бісквіт шифоновий

Як смачно зробити Шоколадний шифоновий бісквіт простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сьогодні ділюся з вами рецептом улюбленого шоколадного бісквіта. Бісквіт дуже ароматний і смачний.

Інгредієнти

за формою 18 див.

Борошно 270 р
Цукор 250 г
Какао 65 р
Сода 4 р
Розпушувач 8 р
Сіль щіпка
Яйця 250 г
Молоко 255 р
Рослинне масло без запаху 60 г

Шоколадний шифоновий бісквіт покроковий рецепт

1. Духовку включити в t 160°С. Яйця з цукром і сіллю, не розділяючи, збити до світлої піни, швидкість поступово з мінімальною збільшити до максимальної. Борошно, какао, соду, розпушувач змішати в окремій ємності. Молоко підігріти до 35-40° С і змішати з маслом.
2. В яєчну суміш, збиваючи на низькій швидкості, чергуючи у 2-3 заходи додати сухі і рідкі інгредієнти (молоко і раст. олія). Форму затягнути знизу фольгою, тісто рідке, що б ні вытекало.
3. Вилити тісто у форму. Випікати 45-50 хв. Перевіряємо на “суху шпажку”. Готовий бісквіт відразу з духовки, перевернути прямо у формі на решітку і залишити охолоджуватися на 10 мин.
4. Потім вийняти з форми і охолодити повністю. Коли бісквіт повністю охолоне, оберніть плівкою і сховай в холодильник на 4-5 годин для стабилизации.