Смачні білоруські пиріжки книші з начинкою з картоплі і кропу на хрусткому бездрожжевом тесті. Мало тіста, багато начинки! Готуються просто, швидко, легко, виходить смачно і симпатично!
Інгредієнти
На 16 шт.
Тісто:
Борошно 400 р (+/)
тепла Вода 125 мл
Рослинне масло 125 мл
Яйця 2 шт (С1)
Сіль 0,5 ч. л.
Розпушувач 1 ч. л.
Оцет 9% 1 ч. л.
Начинка:
Картопля відварена 500 г
Кріп
Сіль, перець за смаком
Вершкове масло 20 г
Білоруські пиріжки книші з начинкою з картоплі покроковий рецепт
1. У мисці змішати яйця, рослинне масло, оцет, воду, сіль. В іншу миску просіяти борошно з розпушувачем. Підготовлену яєчну суміш поступово влити в борошно, постійно помішуючи. Замісити м’яке, еластичне тісто, покласти в пакет, прибрати в холодильник на 30 хвилин. Начинка: відварити картоплю, розім’яти в пюре, додати вершкове масло, рубаний кріп, посолити, поперчить.
2. Готове тісто розділити на 2 рівні частини, при необхідності припыляя робочу поверхню борошном. Кожну частину розкачати в прямокутний пласт 30× 25 см, викласти на кожен пласт з краю по половині картопляної начинки, розподілити по всьому краю. Згорнути тісто з начинкою в рулет., шов не защипывать. Розділити кожне на 8 частин і розрізати. У кожній частині з одного кінця скріпити краю, перевернути і з’єднати кінці верхньої части.
3. Начинку у книшів вминаем трохи всередину пальцем. Виходять гарні невеликі пиріжки. Викласти книші на деко, застелений папером для випічки, змастити збитим яйцем. Випікати при t 200 гр близько 30-35 хвилин до зарумянивания.
4. Орієнтуйтеся на особливості своєї духовки. Вийшло 16 смачних пирожков.