Більовська Хрустила Яблучна

Більовська Хрустила “Яблучна” простий рецепт. Показую, як всього з 3-х інгредієнтів приготувати хрустилу, що тане у роті. Хрустила – незвичайний десерт з яблук, який готується всього з декількох інгредієнтів. Давайте готувати разом.

Інгредієнти

• Яблучне пюре 1 кг
• Пектин 10 г (можна не додавати)
• Яєчні білки-2 шт.

Більовська Хрустила “Яблучна” покроковий рецепт

1. Яблучне пюре відправляю в чашу міксера. Я використовую заморожене яблучне пюре власного виробництва. Якщо будете готувати свіже пюре, знадобиться близько 2 кг яблук. Додаю пектин і перемішую. Пюре з пектином починаю збивати міксером на високій скорости.

2. Маса почне світлішати і збільшуватися в об’ємі. Не зупиняючи роботу міксера, тонкою цівкою вливаю білки. Збиваю ще 2-3 хвилини. Після додавання білків маса швидко збільшиться в об’ємі – так і повинно бути. Готова маса повинна добре тримати форму і не опадать.
3. Половину маси викладаю на деко, застелене папером для випічки. За допомогою лопатки рівномірно розподіляю по всій поверхні. Товщина шару – приблизно 1,5 див. Прибираю деко в духовку на 6-7 годин при 80°C і включеної конвекції. Виймаю з духовки і даю трохи остыть.

4. Знімаю пергамент і нарізаю пласт на шматочки. Відправляю в духовку ще на 2-3 години з тією ж температурою. Решту сиру масу перекладаю в кондитерський мішок і отсаживаю невеликими порціями на піддон сушарки, застелений папером для выпечки.

5. Прибираю в сушарку на 8 годин при 70-80°C. Хрустила виходить дуже легкою не тільки в приготуванні, але і за смаком. Вона повітряна, буквально тане в роті і з’їдається мгновенно.